Vloercoating

Onderhoudsvriendelijk, slijtvast én leverbaar in verschillende kleuren

Beter Vloeren is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het leggen van vloercoatings in onder andere garages, kantoorpanden en woningen. Door onze kennis en ervaring kunt u rekenen op een topkwaliteit coating vloer met een prachtige moderne uitstraling en door het sterke materiaal dat we gebruiken kunt u ons erop vertrouwen dat de coating vloer jarenlang meegaat.

Wat is een vloercoating?

Een vloercoating is een slijtvaste toplaag die over een bestaande vloer wordt aangebracht. De vloercoating bestaat uit een harde kunststof. De coating wordt als een dunne, beschermende laag over de bestaande vloer aangebracht en zorgt daarmee voor een frisse, moderne en nieuwe uitstraling.

Verschil gietvloer en vloercoating

Het grote verschil tussen een gietvloer en vloercoating is dat een gietvloer een volledig complete vloer is. Een vloercoating is daarentegen alleen een sterke toplaag die over een al bestaande vloer wordt gelegd.

Toch is een coating vloer qua uiterlijk vergelijkbaar met een gietvloer, alleen een stuk voordeliger omdat de coating dus minder dik is. De coating is gemaakt van een duurzaam en slijtvast materiaal en laat geen (vloei)stoffen door. Verder is een vloercoating zeer onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in diverse RAL- en NCS-kleuren. Een coating vloer kan worden gelegd in magazijnen en bedrijven, maar ook in (particuliere) garages of woningen.

Voordelen vloercoating

Met een vloercoating kan je je huidige vloer een nieuwe look geven. Bovendien biedt de coating de nodige bescherming voor een vloer. In een industriële omgeving worden vaak hoge eisen gesteld aan de vloer. Zo mogen er geen schadelijke vloeistoffen in de ondergrond dringen en moet de vloer bekwaam zijn voor zware machines. De vloercoatings van Beter Vloeren voldoen aan deze eisen en zijn daarom geschikt voor iedere werkomgeving.

Een vloercoating is een stuk dunner dan een kunststof gietvloer en is daardoor een goedkope variant hiervan. Maar naast goede prijs-kwaliteitsverhouding biedt een vloercoating nog vele andere voordelen:

  • Hygiënisch
  • Zeer slijtvast
  • Naadloos
  • Vocht- en vuilwerend
  • Onderhoudsvriendelijk

Vloeradvies nodig? Beter Vloeren denkt graag met u mee!

Wilt u meer informatie over het leggen van onze vloercoatings in de regio Tilburg? Maak dan snel een afspraak voor meer informatie over de mogelijkheden. Onze experts voorzien u graag van deskundig vloeradvies.

Contact Offerte aanvragen

Onderhoud vloercoating

Wilt u een moderne en onderhoudsvriendelijke vloer voor uw woning, kantoor, showroom, winkel of garage? Een vloercoating biedt uitkomst voor u. Deze vloer vergt namelijk weinig onderhoud. Een swiffer of een zachte bezem is voldoende om stof en vuil van het oppervlak te verwijderen. Bij een groot oppervlak kan de vloer ook schoongemaakt worden met een veeg- of boenmachine. Gebruik tijdens het schoonmaken in ieder geval geen agressief schoonmaakmiddel, bleekmiddel of schuursponsje. Dit kan voor vlekken en doffe plekken zorgen.

Soms ontstaan er wel een strepen op de vloer. Streepvorming kan worden veroorzaakt door bijvoorbeeld schoenen. Gelukkig kunt u deze strepen met een vochtige doek en eventueel een speciaal voor de vloer bestemd schoonmaakmiddel weer makkelijk verwijderen.

Soorten vloercoating

Bij Beter Vloeren vindt u vloercoatings in vrijwel iedere denkbare kleur. Op die manier kunt u de vloer volledig naar eigen stijl en voorkeuren aanpassen. Vloercoatings zijn leverbaar in alle mogelijke RAL, NCS en Sikkens kleuren. Verder zijn er verschillende soorten vloercoatings mogelijk. We zetten ze voor u op een rij:

Antislip vloercoating

Wanneer de wens er is, kan de vloercoating met een matterend effect worden afgewerkt. Hierdoor krijgt de vloer ook antislip eigenschappen. Een antislip vloercoating vormt de beste basis voor een veilige vloer in iedere werkomgeving. Met het aanbrengen van de coating met een op uw wensen afgestemde antislipgradatie geldt dat elke vloer beter en veiliger te belopen is.

Let op: een antislip coating is wel iets lastiger schoon te maken.

Beton vloercoating

Een betonvloer is tegenwoordig helemaal hip. Maar om deze vloer goed te beschermen tegen zware belasting, vocht, vet of chemische stoffen is het verstandig een vloercoating over de betonvloer aan te brengen. Het voordeel van een beton vloercoating is dat het een praktische vloer is, maar er nog steeds heel tof en industrieel uitziet.

Garagevloer coating

Wilt u graag een schone, nette garagevloer. Dan kunt u ook uw garagevloer laten coaten bij Beter Vloer. Zo maak je de garagevloer bestand tegen zowel mechanische als chemische belasting. Toch handig in een ruimte waar zware materialen of gereedschappen liggen en een auto of andere voertuigen staan.

Vloeistofdichte vloercoating

Een vloeistofdichte vloercoating biedt optimale bescherming voor de vloer. Normaal gesproken kunnen er bij het lekken van een vloeistof lelijke plekken op de vloer ontstaan, maar bij een vloeistofdichte vloercoating is dit verleden tijd. Deze toplaag laat namelijk geen vloeistof door en is naadloos en dus hartstikke hygiënisch. Onze vloeistofdichte vloercoating is daarom geschikt voor garagebedrijven, horecagelegenheden, werkplaatsen, wasstraten en bedrijfsruimtes.

Beter Vloeren is dé vloerenspecialist in de regio Tilburg

Hebt u vragen of wilt u advies over een nieuwe vloer? De specialisten van Beter Vloeren hebben jarenlange ervaring en helpen u graag verder!

Maatwerk
Particulier en zakelijk
Altijd scherp geprijst

0646323870 Offerte aanvragen

De vloercoating is snel en strak aangebracht. Erg blij met het resultaat!

Joost