Grindvloeren

Onderhoudsvriendelijk, sterk én duurzaam

Bent u op zoek naar een grindvloer in de regio Tilburg? Beter Vloeren is al meer dan 25 jaar gespecialiseerd in het leggen van grindvloeren in onder andere woningen, kantoren en winkels. Door onze kennis en ervaring kunt u rekenen op een topkwaliteit grindvloer met een prachtige uitstraling.

Wat is een grindvloer?

Een grindvloer wordt ook wel siergrindvloer, korrelvloer, steentapijt of grindtapijt genoemd, maar het komt allemaal op hetzelfde neer: een naadloze korrelvloer die bestaat uit miljoenen kleine grindkorrels die via epoxyhars aan elkaar worden verbonden. Door de enorme waaier aan kleuren en motieven die in de grindvloer verwerkt kunnen worden, kun je vrijwel ieder gewenst effect creëeren en past een grindvloer in elk interieur. Van warm en natuurlijk, tot strak en modern: alles kan! Hierdoor is de vloer niet alleen populair in woningen, maar ook winkels en kantoorpanden.

Bij Beter Vloeren is het mogelijk om uw eigen grindvloer voor uw huis, kantoor, winkel of bedrijfspand te ontwerpen. Door de verschillende kleuren siergrind te combineren, creëert u al snel een vloer die perfect bij uw interieur past en helemaal aan uw wensen en eisen voldoet. Bij het ontwerpen van uw droomvloer, kunt u kiezen uit verschillende kleuren, patronen en vormen, korreldikte en structuren:

1. Kleur grindkorrels

Grindkorrels hebben van nature een neutrale kleur, maar u kunt er tegenwoordig voor kiezen om de korreltjes te laten kleuren. Er zijn talloze kleurencombinaties mogelijk, zodat u precies de vloer krijgt die u voor ogen heeft. De grindkorrels worden dan op hoge temperatuur met speciale coating gekleurd, zodat de vloer en kleur niet slijten.

Op de afbeelding hieronder kunt u een deel van alle mogelijke kleuren zien. Staat de kleur die u zoekt er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op en kom langs in onze showroom in Goirle, regio Tilburg. Het kan namelijk zomaar zijn dat we deze kleur wel hebben of kunnen maken. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

afbeelding grindvloer kleurenkaart 1
afbeelding grindvloer kleurenkaart 2
2. Patronen en vormen

Een grindvloer kan ook in allerlei mooie patronen worden gegoten. Zo creëert u sfeervol beeld in uw woonkamer of keuken. Maar in een bedrijfspand is het bijvoorbeeld ook mogelijk om uw logo in de vloer aan te brengen.

3. Korreldikte

Grindvloeren bestaan meestal uit riviergrind of kwartskorrel. Vanwege de rivierstroming worden de korrels al op natuurlijke wijze zijn afgerond, waardoor ze niet meer scherp of ruw zijn. De korreldikte varieert tussen de 1 en 4 millimeter. Hoe dikker de korrel, hoe grover de vloer eruit ziet.

4. Structuur

Als laatste is er nog een keuze tussen een open of gesloten structuur. Wanneer het mengsel van de grindkorrels en epoxyhars over de vloer is uitgestreken, blijven er zogenoemde ‘poriën’ tussen de korrels achter. De keuze is aan u om deze wel of niet op te vullen.

Een grindvloer met open structuur zorgt voor een natuurlijke en levendige uitstraling. Bovendien nemen de poriën vuil en stof op, waardoor het niet blijft rondzweven. Met een stofzuiger kunt u het vuil makkelijk verwijderen. Deze optie wordt vaak gekozen door mensen met astma of allergieën.

Bij een grindvloer met gesloten structuur is de afwerking wat strakker. De openingen zijn weggewerkt, waardoor de vloer egaal en glad is. Ook deze vloer is makkelijk schoon te houden en is vochtbestendig. De gesloten structuur wordt daarom vaak in keukens of badkamers geplaatst.

Vloeradvies nodig? Beter Vloeren denkt graag met u mee!

Wilt u meer informatie over het leggen van onze grindvloeren in de regio Tilburg? Maak dan snel een afspraak voor meer informatie over de mogelijkheden. Onze experts voorzien u graag van deskundig vloeradvies.

Contact Offerte aanvragen


Welke ondervloer is geschikt voor grindvloeren?

Grindvloeren kunnen in principe op bijna elke ondervloer gelegd worden. Cementdekvloeren, tegelvloeren of houten vloeren: wij storten een siergrindvloer zelfs over een oude vloer. Uiteraard letten wij hierbij goed op de hoogte van de deuren om hoogteverschillen te voorkomen.

Verschillende ondervloeren hebben wel een andere voorbereiding nodig, bijvoorbeeld een tegelprimer, krimpnet, acryllaatprimer of scheurbehandelingen. Op de afbeelding hieronder kunt u per ondervloer zien hoe een grindvloer is opgebouwd. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Grindvloer en vloerverwarming

Een siergrindvloer is zeer geschikt in combinatie met vloerverwarming. Epoxyhars zal bij temperaturen tot maximaal 60 graden Celsius geen nadeel ondervinden, terwijl de maximale temperatuur waarop een vloerverwarming systeem wordt afgesteld slechts 45 à 50 graden Celsius is. Sterker nog: u merkt al snel de warmte omdat er niet eerst een dikke, koude tegel opgewarmd hoeft worden. Dankzij de poriën tussen de grindkorrels wordt de lucht die er doorheen gaat vrijwel onmiddellijk verwarmd. Met vloerverwarming onder een grindvloer creëert u dus in korte tijd de ideale temperatuur.

Dít zijn de voordelen van een grindvloer

Een grindvloer heeft ontzettend veel voordelen. Zo heeft het de huiselijke en warme sfeer van tapijt, de natuurlijke en ambachtelijke uitstraling van hout en de onderhoudsvriendelijke voordelen van tegels. Maar dat is niet het enige, want een grindvloer biedt naast een mooie uitstraling ook nog vele andere voordelen:

  • Flexibel
  • Naadloos
  • Slijt- en stootvast
  • Stofarm
  • Geluidsabsorberend
  • Onderhoudsvriendelijk, sterk en duurzaam
  • Geschikt voor vrijwel iedere ondergrond
  • Geschikt voor vloerverwarming


Onderhoud grindvloeren

Grindvloeren zijn uiterst onderhoudsvriendelijk. Deze vloeren absorberen namelijk het vuil en stof, zodat het niet direct zichtbaar is maar toch vrij eenvoudig met een stofzuiger verwijderd kan worden. Siergrindvloeren hoeven alleen gedweild te worden als u er iets op morst. Hardnekkig vuil en gemorste vloeistoffen verwijdert u met handwarm water, een schuurborstel en een waterstofzuiger. Houd rekening bij het gebruik van reinigingsmiddelen dat deze niet agressief en vetarm zijn. Wij kunnen uit ervaring vertellen dat alleen met handwarm water al zeer goede reinigingsresultaten zijn te behalen.

Kortom: als u een vloer van siergrind aanschaft, hoeft u deze enkel te stofzuigen. Nat reinigen is slechts een tot twee keer per jaar nodig. Ervaar zelf het gemak van een siergrindvloer en maak een afspraak voor meer informatie over de mogelijkheden.

Beter Vloeren is dé vloerenspecialist in de regio Tilburg

Hebt u vragen of wilt u advies over een nieuwe vloer? De specialisten van Beter Vloeren hebben jarenlange ervaring en helpen u graag verder!

Maatwerk
Particulier en zakelijk
Altijd scherp geprijsd

0646323870 Vrijblijvende offerte aanvragen

Deze week een grindvloer laten leggen. We zijn erg tevreden, zit er strak in!

Wes