Wat is een PVC vloer?

Een PVC vloer is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. De afkorting PVC staat voor ‘polyvinylchloride’. Dit is een type kunststof dat voor veel verschillende soorten producten als basis wordt gebruikt, bijvoorbeeld bij vloeren. Een PVC vloer is in zijn totaliteit ongeveer 2 a 2,5 mm dik en kan op diverse manieren worden voorzien van een authentieke hout- of tegellook.

Veel te bieden

PVC vloeren zijn zeer geschikt voor ruimten waar de kwaliteit van de vloer hoog moet zijn.
Een PVC vloer heeft veel te bieden. Met een PVC vloer kan je alle kanten op. Zo is de vloer toepasbaar in woonkamer en keuken en van visgraat tot robuust eiken. Deze vloer heeft voordelen waar geen andere vloersoort tegenop kan. De vloeren zijn nauwelijks van echt hout of tegels te onderscheiden. Je ziet en voelt hetzelfde als hout of tegel, maar ervaart wel de voordelen van PVC.

Verschil PVC en laminaat

Twijfel je tussen PVC of laminaat? Er zijn een aantal verschillen tussen PVC en laminaat vloeren die de keuze wellicht makkelijker kunnen maken. Beide vloeren zijn onderhoudsvriendelijk, maar uiteindelijk is PVC beter bestand tegen water dan laminaat. Wanneer je te lang een plas water op laminaat laat liggen, kan de vloer wat bobbelig worden. Bovendien geleidt een PVC de warmte beter, waardoor met vloerverwarming een PVC vloer de beste keuze is.

Doordat laminaat meestal niet verlijmd wordt met de ondergrond, zit er een kleine ruimte tussen de ondergrond en het laminaat. Dit kan eventueel voor geluidsoverlast zorgen. Hoewel een PVC vloer uit dunner materiaal bestaat, heb je hier toch minder last van. Zowel bij laminaat als PVC is geluidsoverlast gemakkelijk te beperken door de juiste ondervloer te laten leggen.

Beter Vloeren is dé vloerenspecialist in de regio Tilburg

Hebt u vragen of wilt u advies over een nieuwe vloer? De specialisten van Beter Vloeren hebben jarenlange ervaring en helpen u graag verder!

Maatwerk
Particulier en zakelijk
Altijd scherp geprijst

0646323870 Offerte aanvragen