Onderhoud PVC vloeren

Hygiëne en onderhoudsgemak spelen een belangrijke rol in het dagelijks leven. Daarom is het fijn als uw vloer gemakkelijk te onderhouden is. In dat geval raden wij u zeker een PVC vloer aan.
Deze vloeren zijn zeer slijtvast en door het gebruik van uitsluitend hoogwaardige grondstoffen eenvoudig te reinigen. Met regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen ben je al klaar. Zo houd u uw huis met minimale inspanning schoon en hygiënisch.

Beschermende toplaag

De drinkbeker van uw (klein)kind die op de grond valt, vuil dat u van buiten mee naar binnen neemt of vetspetters tijdens het koken: een doekje erover en het is weer schoon. Een PVC vloer kan wel tegen een stootje. Een PVC vloer bestaat namelijk uit verschillende lagen kunststof waarvan de bovenste een beschermende toplaag is. Hierdoor is een PVC vloer slijtvast en ontstaan er minder snel krassen. Regelmatig stofzuigen en één keer per week met lauwwarm water dweilen zorgt erg dan ook voor dat u altijd een schone vloer heeft. Voor extra grondige reiniging kunt u wat PVC-reiniger toevoegen.

‘Voorkomen is beter dan genezen’ is een bekend gezegde en ook hier geldt: door een schoonloopmat bij de deur te leggen, voorkom je grotendeels de inloop van vuil en vocht. Hierdoor hoef je de vloer minder vaak schoon te maken en verleng je de levensduur. Schuif ook geen zware voorwerpen over de vloer en voorzie stoelpoten en ander meubilair van goede bescherming, zodat u extra lang van uw PVC vloer kunt genieten.

Periodiek onderhoud PVC vloeren

Hoe vaak periodiek onderhoud nodig is, hangt af van de mate waarin de vloer gebruikt wordt, de hoeveelheid vuil die steeds mee naar binnen wordt gelopen en de manier waarop het dagelijks onderhoud wordt uitgevoerd. Wij adviseren om het periodiek onderhoud minimaal één keer per jaar uit te voeren. Er wordt dan een nieuwe beschermlaag op de vloer aangebracht. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt hiervoor ook met ons contact opnemen.

Beter Vloeren is dé vloerenspecialist in de regio Tilburg

Hebt u vragen of wilt u advies over een nieuwe vloer? De specialisten van Beter Vloeren hebben jarenlange ervaring en helpen u graag verder!

Maatwerk
Particulier en zakelijk
Altijd scherp geprijst

0646323870 Offerte aanvragen