Grindvloeren

Grindvloeren zijn warme, natuurlijke en naadloze vloeren die zeer makkelijk te onderhouden zijn. Door de enorme waaier aan kleuren en motieven die in de grindvloer verwerkt kunnen worden, is een grindvloer geschikt voor ieder interieur.

Grindvloeren bestaan uit gezeefd riviergrind gemengd met epoxyhars. Het grind is verkrijgbaar in verschillende structuren, de uitstraling van de grindvloer wordt hierdoor mede bepaalt. In combinatie met de ruime kleurmogelijkheden, kunt u de grindvloer daarmee iedere gewenste sfeer uit laten stralen, van warm en natuurlijk voor de woonkamer, tot strak en modern voor de keuken.

De slijtvastheid van het materiaal en de mogelijke combinatie met vloerverwarming maken grindvloeren geschikt voor iedere ruimte. Van woonkamer tot keuken, van slaapkamer tot badkamer en zelfs trappen kunnen volledig met grindvloeren worden uitgevoerd. Door de slijtvastheid en onderhoudsvriendelijk karakter doordat de vloeren mooi effen en volledig naadloos worden gelegd, worden grindvloeren ook veel toegepast in kantoorruimtes, showrooms, winkels enz.

Door de warme uitstraling van een grindvloer, de grote variatie in kleuren, de mogelijkheden van een persoonlijk item, zijn anti-allergische eigenschappen en de perfecte harmonie met vloerverwarming, worden grindvloeren ook veel toegepast in diverse ruimtes particuliere woningen.

Bij Beter Vloeren is het mogelijk om uw eigen grindvloer voor uw huis, kantoor, winkel of bedrijfspand te ontwerpen. Deze bestaat dan uit verschillende kleuren en is eventueel voorzien van dessins of een logo. Door de verschillende kleuren siergrind te mixen, creëert u al snel een vloer die perfect bij uw interieur past en helemaal aan uw wensen en eisen voldoet.

Kenmerken van grindvloeren

Een grindvloer biedt naast de mooie uitstraling ook nog vele andere voordelen:

  • Een grindvloer is onderhoudsvriendelijk
  • Een grindvloer voelt lekker warm aan
  • Een grindvloer is slijtvast
  • Een grindvloer is naadloos en mooi effen aan te brengen
  • Een grindvloer biedt vele kleurmogelijkheden
  • Een grindvloer kunnen wij in tal van mooie patronen gieten. En met een dessin of logo.
  • Een grindvloer is geluidsabsorberend en is aan te brengen op elke ondervloer mits deze vormvast is.

Onderhoud grindvloeren

Grindvloeren zijn uiterst onderhoudsvriendelijk. Deze vloeren absorberen namelijk het vuil en stof, zodat het niet direct zichtbaar is maar toch vrij eenvoudig met een stofzuiger verwijderd kan worden. Grindvloeren hoeven niet vaak gedweild te worden. De vloer hoeft alleen behandeld te worden als u er iets op morst. Meer hardnekkig vuil en gemorste vloeistoffen kan u verwijderen met handwarm water, schuurborstel en een waterstofzuiger.

Houd rekening bij het gebruik van reinigingsmiddelen dat deze niet agressief en vetarm zijn. Uit ervaring kunnen wij u zeggen dat wij alleen al met gewoon handwarm water ook zeer goede reinigingsresultaten behaald hebben.

Ondervloer voor grindvloeren

Grindvloeren kunnen op bijna elke ondergrond gelegd worden zoals o.a. cementdekvloeren, tegelvloeren, houtenvloeren enz. Wij kunnen een siergrindvloer zelfs over een oude vloer heen storten. Hierbij letten wij ook goed op de hoogte van de deuren. Zo voorkomen wij dat er een hoogteverschil ontstaat. Verschillende ondervloeren hebben wel een andere voorbereiding nodig, bijvoorbeeld een tegelprimer, krimpnet, acryllaatprimer en scheurbehandelingen.

Als u vragen heeft over grindvloeren dan kunt u direct contact opnemen met Beter Vloeren via het contactformulier of telefonisch via 013-5714530 of u kunt direct online een offerte aanvragen.

Direct vloeradvies nodig en mogen wij met u meedenken?

Neem contact met ons op