Gietvloeren

Gietvloeren zijn kunststofvloeren die in verschillende lagen worden aangebracht. Een gietvloer wordt naadloos en zeer strak aangebracht en heeft een laagdikte van ca. 3 mm. Gietvloeren zijn leverbaar in diverse Ralkleuren, ook kleurcombinaties zijn mogelijk.

Onze gietvloeren zijn op polyurethaan of epoxy basis te verkrijgen. Het grootste verschil tussen deze vloeren is dat de epoxy gietvloer meer mogelijkheden biedt qua kleur en design. Polyurethaan gietvloeren zijn elastischer, minder krasgevoelig en zachter dan epoxy gietvloeren, hetgeen ze zeer geschikt maakt voor particulier gebruik. Epoxy gietvloeren zijn harder en daarom meer geschikt voor industriële toepassingen. De polyurethaan gietvloer daarentegen voelt warmer aan.

Daarnaast is er een verschil in de kwaliteit van het materiaal en de samenstelling. De samenstelling van de lagen bepaalt hoe lang de levensduur van de gietvloer is. De kwaliteit van het handwerk bepaalt de uitstraling.

Kenmerken van gietvloeren

De belangrijkste kenmerken/ voordelen van gietvloeren voor u op een rij:

  • Een gietvloer is naadloos aan te brengen
  • Een gietvloer is eventueel met antislip af te werken
  • Een gietvloer is vloeistofdicht
  • Een gietvloer is goed bestand tegen hoge mechanische belasting
  • Bij een gietvloer bestaat de mogelijkheid om sanitaire plinten aan te brengen.
  • Gietvloren zijn in vele uiteenlopende kleuren verkrijgbaar

Beter Vloeren kan ook betonlook vloeren leggen. Evenals de gietvloer wordt de betonlook vloer naadloos gelegd en is ook in vrijwel alle kleuren en kleurcombinaties verkrijgbaar. Een betonlook vloer is bijvoorbeeld leverbaar in diverse grijstinten en beton kleuren. Deze kleuren gaan van zachte grijstinten tot beton grijs en van zachte zandkleuren naar antraciet beton design

 

Gietvloer onderhoud

Een gietvloer is makkelijk te onderhouden en erg hygienisch! De vloer kan gestofzuigd en gedweild worden met koud water of kan worden afgenomen worden met een swiffer of microvezeldoek. Na verloop van tijd kunt u uw gietvloer van een opfrisbeurt voorzien. Hiervoor wordt de gietvloer lichtjes opgeschuurd en van een nieuwe topcoating voorzien.

Ondervloer voor gietvloeren

Gietvloeren worden aangebracht op een ondervloer die droog is, vormvast, en vetvrij! Gietvloeren zijn echter ook toepasbaar op minder vlakke ondervloeren.

Als u vragen heeft over grindvloeren dan kunt u direct contact opnemen met Beter Vloeren via het contactformulier of telefonisch via 013-5714530 of u kunt direct online een offerte aanvragen.

Direct vloeradvies nodig en mogen wij met u meedenken?

Neem contact met ons op